- Almo Čatlak
- 40 min
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Pogodno za Vegane
Džem od jagoda
Saznajte kako pripremiti džem od jagoda u našem video receptu.
Nema ništa bolje od domaće kuhinje. Stoga smo vam pripremili jednostavan i brzi recept za pripremu domaćeg džema od jagoda u kojem možete uživati svako jutro.
Džem od jagoda - Saznajte kako pripremiti džem od jagoda u našem video receptu. - jagode, šećer, naranča, sok od crnog ribizla, mješavina za želiranje, Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo. ; U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu. ; U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri. ; Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri. ; Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke. ; Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jagode, 1 kg
- šećer, 500 g
- naranča, 1
- sok od crnog ribizla, 100 ml
- mješavina za želiranje, 25 g
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega prikladne staklenke pasteriziramo, jagode očistimo i narežemo na kockice, a narančinu koru naribamo.
- U zdjelu sa šećerom dodamo mješavinu za želiranje i dobro promiješamo. Zatim mješavinu premjestimo u zdjelu s jagodama, izmiješamo sastojke i stavimo na stranu.
- U ugrijani lonac ulijemo sok od crnog ribizla, dodamo naribanu narančinu koru i pričekamo da zavri.
- Potom dodamo pripremljene jagode, a kada zavri kuhamo povremeno miješajući, na srednje jakoj vatri.
- Nakon četiri, pet minuta ugasimo vatru, s površine skinemo pjenu, a džem prelijemo u pripremljene staklenke.
- Zatim staklenke čvrsto zatvorimo, te tako pripremljen džem čuvamo na hladnom i tamnom mjestu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |